Apr
11
2016

Ce fel de produse pot fi comandate din fotografii la rezoluții diferite realizate cu telefon mobil?

CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_1_Image_0001

În cadrul acestui articol, ne vom concentra asupra tipul fişierelor ideale pentru comenzile produselor CEWE.

Dimensiunea unei fotografii ideale pentru o CEWE FOTOCARTE Mare, A/4, poziţionată pe întreaga pagină este de min. 8 megapixeli (aprox. 2400 x 3600 px) sau mai mare. În unele situaţii este de ajuns şi o fotografie de 6 megapixeli – pentru a verifica calitatea imaginii adăugate, apăsaţi butonul Smiley din software-ul de comandă. Culoarea Smiley-ului variază între verde, galben sau roşu, în funcţie de calitatea rezoluţiei.

La comanda unui CEWE CALENDAR, dimensiunea ideală a fotografiilor este de aprox. 8-12 megapixeli, astfel veţi obţine o calitate superioară. În cazul în care fotografia adăugată este prea mare, software-ul vă permite să o tăiaţi, astfel puteți scoate în evidenţă tema principală.

La fel și în cazul CEWE Decoraţiunile de perete, recomandăm rezoluţii cât mai mari. Calitatea fotografiei alese va fi ideală chiar şi pe o suprafaţă de 75 x 50 cm, deoarece un print la dimensiune mai mare este privit de la distanţă, de unde erorile cauzate de rezoluția slabă nu sunt atât de vizibile, ca urmare imaginea devine „mai clară”.

CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_1_Image_0002

Dimensiunea printului pentru fotografii standard este de 10 x 15 cm. Pentru o obţine o calitate bună, este de ajuns o fotografie de min. 2 megapixeli – telefoanele mobile de acum 5 ani deja realizează fotografii la această rezoluție.  Transformat în pixeli, aceasta înseamnă o rezoluţie de 1200 x 1800 pixeli.

În cazul CEWE Cards-urilor rezoluţia minimă recomandată este asemănătoare ca la fotografiile 10 x 15 cm. Pentru Felicitările şi Cărţile Poştale printate pe hârtie digitală folosiţi un contrast mai ridicat. Dacă micşoraţi fotografia, software-ul CEWE FOTOLUMEA Mea setează automat contrastul la o valoare mai mare.

Întotdeauna verificaţi calitatea fotografiei adăugate, chiar dacă rezoluţia este suficient de mare. Fotografia pe ecranul telefonului pare una bună, dar la dimensiuni mai mari aceasta îşi pierde din calitate – imaginea devine neclară sau o parte pătată devine mai vizibilă. Întotdeauna verificaţi calitatea fotografiei  în cadrul software-ului de comandă.

Fotografiile realizate la o senibilitate mare (de ex. ISO 1600) deseori devin mai zgomotoase – aceasta fiind vizibilă în părţile mai închise la culoare. Pentru a verifica zgomotul, măriţi fotografia şi dacă este cazul, folosiţi o aplicaţie mobilă pentru corectare.

CEWE_Tipps_KW07_2016_Smartphonebilder_Page_3_Image_0001

Pe lângă faptul că rezoluţia, claritatea şi sensibilitatea sunt caracteristici tehnice esenţiale ale unei fotografii, cel mai important este amintirea pe care o povestește. Dacă o fotografie are o imporanţă mare, nu mai contează dacă aceasta este sau nu perfectă până la cel mai mic detaliu.

Cewe Blog

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu