Jun
1
2016

Fotografii sportive – 10 idei foto pe seama Campionatului European de Fotbal 2016

Pe seama Campionatului European de Fotbal 2016, ne-am propus să-ţi prezentăm câteva idei utile pentru realizarea cât mai profesională a fotografiilor sportive.  Aceste sfaturi pot fi aplicate la fotografierea oricărui eveniment sportiv, de exemplu antrenamentul copilului.

 1. Cel mai important este să-ţi cunoşti aparatul foto, ca rezultatul să fie cât mai profesionist.
 2. Cu cât ştii mai mult despre sportul pe care îl fotografiezi, cu atât vei şti  mai bine ce urmează, care este faza următoare, astfel nu vei rata nici un moment important.
 3. Timpul de expunere are trei componente: viteza de declanşare, diafragma şi sensibilitatea. Sportul înseamnă o mişcare constantă, îţi sfătuim să foloseşti cea mai mică viteză de declanşare.

  cheatcard

 4. Utilizează opţiunea manuală, dar dacă nu eşti obişnuit cu această modalitate, încearcă opţiunea Preselecţie viteză obturator.  Această setare permite o viteză obturator aleasă de tine, în timp ce apentura  variază în funcţie de condiţiile locaţiei.
 5. Dacă vrei să obţii un cadru „îngheţat”, utilizează un timp foarte scurt, însă dacă vrei să redai viteza cu efectul blur, ai nevoie de un timp mai lung.
 6. Valorile de timp sunt limitate, însă ai la dispoziţie şi sensibilitatea. Pentru a seta această valoare, e important să cunoşti valoarea ISO la care aparatul tău realizează fotografii bune, deoarece e mai bine să realizezi o fotografie zgomotoasă decât una neclară.
 7. În cele mai multe cazuri, fotografiile sportive se realizează de la o distanţă mare, astfel ca utilizarea unui teleobiectiv este indispensabilă. Câmpul de profunzime a unui teleobiectiv este mic, dar cu o apertură mare, subiectul va ieşi foarte frumos în evidenţă din fundalul încețoşat.

 8. mişcări şi gesturi.  Dezavantajul acestei setări este faptul că bateria se descarcă repede şi cardul de memorie se umple mai devreme.

 9. Focalizarea este un alt element esenţial în cazul fotografiilor sportive. Selectează opţiunea focalizare continuă şi subiectul în mişcare va fi întotdeauna clar.

 10. Chimping. Aşa se numeşte obiceiul de a verifica fotografia pe ecranul din spate.  Făcând acest lucru, vei pierde multe momente importante. Poţi studia fotografiile mai târziu.

  lcd

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu