Apr
7
2017

Tips & Tricks: 4 Sfaturi pentru poze mai reuşite cu telefonul

Cert este că aparatul de fotografiat face fotografii mai bune, însă apartul nu-l luăm întotdeauna cu noi. În schimb, telefonul ne este mereu la îndemână. Dacă învățăm să-l folosim telefonul pentru fotografii, vom realiza imagini minunate, deoarece temele, formele sau pur şi simplu lucrurile frumoase din jurul nostru pot fi chiar foarte interesante. Aceste fotografii realizate cu telefonul sunt deasemenea ideale pentru a realiza o CEWE FOTOCARTE, la fel cum am face și din fotografiile efectuate cu un aparat de fotografiat mai performant. Fotografiile făcute în grabă pot aduce o nouă formă în păstrarea amintirilor.
Sfaturile de mai jos îţi pot fi de ajutor:
1. Setările fotografierii

Cel mai important este să citeşti manualul de utilizare pentru a afla de ce setări dispune telefonul tău. Aici pot fi mari diferențe între unele telefoane.
• Șterge obiectivul cu o cârpă moale.
• Selectează cea mai bună calitate pentru fotografii.
• La fotografiile de peisaj nu foloseşte blitzul, doar dacă realizezi portrete cu lumină din faţă.
• Utilizează liniile de grilă pentru a pune linia orizontului.
• Activarea HDR-ului poate fi de ajutor, dacă la tema selectată sunt diferențe mari de lumină între unele detalii.
• Balansul alb și ISO-ul (sensibilitate lumină) de obicei este setat automat, dar poţi juca cu setarea manuală în funcție de condiţiile de luminozitate.

2. Calea de aur

În general, optica telefoanelor sunt optimizate pentru a efectua fotografii cu subiecte situate la o mică distanţă de noi. Un exemplu foarte bun pentru acesta este fotografierea selfie, care este acum la modă, unde cel mai îndepărtat subiect este chiar fotograful. Dacă vrei să fotografiezi peisaje, cele mai bune ore sunt dimineaţa şi după-amiaza. Lumina directă a soarelui la amiaza îţi va rezulta nişte imagini dure cu umbre puternice.
Ţine telefonul stabil, așează-l undeva sau foloseşte un mini trepied. Astfel vei putea elimina neclaritățile cauzate de mișcare. Recomandarea noastră pentru o expunere lungă sau pentru filmările cu camere video de mici dimensiuni este minitrepied-ul Joby GorillaPod, un trepied uşor, compact şi simplu de folosit.

Evită utilizarea zoom-ului digital, deoarece acesta strică mult calitatea imaginii. Optează mai bine pentru „foot zoom” – adică du-te mai aproape de subiect. Telefoanele au o focalizare automată foarte exactă, bineînțeles dacă subiectul ales nu este o cursă de mașini sau ceva asemănător.
3. Fotografii unice mulțumită preciziei, experimenței și a spontaneității

Ai observat un subiect fantastic, dar nu ai aparatul foto la îndemână? Foloseşte smartphone-ul și păstrează momentul.
• Ecranul mare și luminos reproduce imaginile astfel încât să aibă aspectul lor adevărat, chiar si în lumina directă a soarelui.
• Personalizează-ţi CEWE FOTOCARTEA alterând aceste fotografiile realizate cu aparat cu cele făcute cu telefon.

Avantajul fotografierii cu telefonul constă în rapiditate, și pentru aceasta nu ai altceva de făcut decât să te pregăteşti cu nişte setări iniţiale.
Convige-te că ai verificat setările telefonului, cum ar fi blitzul, valoarea ISO etc.
• Cu puțină exersare vei putea într-o clipită observa subiectul, să compui imaginea și să fotografiezi.
Rezultatul: o fotografie neobișnuită, interesantă, surprinzătoare și inspirațională

Imaginile au ieșit puțin întunecoase, culorile nu sunt corecte, și sunt un pic cețoase? Aplicația CEWE te va ajuta să îmbunătăţeşti calitatea fotografiilor.
Aplicaţia CEWE se descarcă gratuit, astfel că fotografiile pot fi comandate şi prin telefon, chiar şi la o rezoluţie mare.

Pentru cei care adoră experimentele: ține camera în opusul luminii și scutură telefonul în timp ce realizezi fotografia.
Descarcă și încearcă aplicații mobile cum ar fi ProCamera7, Cymera, Camera +, Hipstamatic ori Grungestatic.
My Sketch transformă fotografiile în desene cu creion, iar Fotoffitti în grafiti.
Preferata noastră în momentul de față: Noirphoto, aceasta readuce atmosfera filmului noir, adică a „filmulului negru”. Acest stil a fost tipicul anilor ’50 în dezvăluire crimelor din Hoolywood. Putem crea fotografii alb- negru, cu contrast și drum-shutter.

4. Amintiri care merită păstrate

Amintirile și fotografiile pot fi împărtășite și prin internet, însă nu lasă ca cele mai reușite imagini să se piardă în ceața lumii digitale, mai degrabă comandă din acestea printuri de calitate premium.
În cadrul aplicației CEWE Fotolumea Mea vei găsi diferite șabloane, care vin de ajutor în editarea produselor. Toate produsele pot fi comandate direct prin telefon, nu ai nevoie de calculator.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu