Jul
13
2017

5 sfaturi pentru cele mai reușite fotografii cu apus de soare

Consideri că fotografia ta este banală? Imaginea iese prea luminoasă și se pierd detaliile? Unele zone sunt prea întunecate și nu se înțelege tema surprinsă?

Apusul de soare este considerat o temă extrem de dificilă din punctul de vedere fotografic. Pentru a obține cadre reușite, trebuie să ții cont de câteva sfaturi simple.

  1. Alege cu grijă locul și timpul

Deoarece axa de rotație a Pământului nu este perpendiculară pe planul orbitei sale, razele soarelui nu cad tot timpul anului perpendicular pe suprafața acestuia. Timpul exact al apusului de soare diferă de la o locație la alta. Întotdeauna caută timpul exact pe internet în funcție de locație sau încearcă una dintre aplicațiile disponibile (Android și iOS).

  1. Pregătește-te din timp 

Alege cu grijă locația! O imagine cu un peisaj interesant va pune foarte bine în valoare apusul de soare. Sfatul nostru este sa alegi un punct de interes sau un subiect cu ajutorul căruia să spui o poveste. Pentru o compoziție reușită poți lua cu tine un trepied, astfel nu vei avea fotografii care nu au ieșit bine din cauza mișcării și vei avea timp suficient pentru a realiza și câteva fotografii de test.

  1. Fotografii realizate cu smartphone

În unele situații nici expunerea automată a telefoanelor mobile nu este de ajuns pentru a imortaliza apusul de soare. Imaginea devine ori prea luminoasă ori prea întunecată. În cadrul aplicațiilor utilizate pentru fotografii există opțiunea de setare a expunerii cu ajutorul simbolului [+/-] .

O altă opțiune este utilizarea setărilor automate de focus și timp de expunere. Dacă ești nemulțumit de imaginea de pe ecran, apasă pe partea luminoasă/întunecată, astfel telefonul va ajusta automat setările în funcție de condițiile mediului selectat.

  1. Utilizarea aparatului foto

Unele setări sunt disponibile în funcție de aparatul foto utilizat. Este posibil ca aparatul tău să dispună de opțiunea sunset, cu ajutorul căreia setările se aplică automat, în funcție de condițiile de luminozitate. Pentru a obține un rezultat excelent, fotografii profesioniști preferă setările manuale. Timpul de expunere este setat pe baza unui nivel ISO redus și o diafragmă de f/8 – f/16. Diafragma și valoarea ISO se modifică doar dacă acest lucru este necesar.

  1. Utilizează imaginația creatoare

Încearcă să ții aparatul foto cât mai stabil, la un anumit nivel. Compoziția devine mai specială dacă aceasta include o clădire, un om sau natura. O altă idee bună este – vezi imaginile postate mai jos – încadrarea unei siluete în compoziție.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu