Mar
12
2018

Arhivarea fotografiilor digitale

Bucură-te de cele mai frumoase amintiri în poze.


Călătorie, familie, selfie-uri – sunt doar câteva dintre cele mai populare teme pentru fotografie. De multe ori avem obiceiul să păstrăm fotografii pe diferite teme în cadrul unui singur fișier. În următorul articol vei găsi câteva idei simple de organizare și gestionare a fotografiilor digitale.

Super ușor și simplu: – salvează- ți fotografiile în ordine cronologică sau în fișiere tematice. Grupează pozele în funcție de dată, locație, eveniment sau persoane. Evită denumirile mult prea generale: scrie ”Roma” în loc de ”Vacanță” sau ”Marea Neagră” în loc de ”Mare”.

Ordine cronologică

Pentru ordinea cronologică a fișierelor cu fotografii îți recomandăm următorul format: anul-luna-ziua, însă odată cu trecerea timpului va fi din ce în ce mai dificil să îți amintești data exactă a unui eveniment.

Denumire combinată

Începe cu data și adaugă o denumire specială, spre exemplu:
2017_06_28_suedia. O altă metodă superbă este să creezi un fișier principal cu anul în cadrul căreia să creezi fișiere cu luna, ziua și un cuvânt cheie nu foarte general. De exemplu: 08_15_alexandru_botez. Astfel fișierele vor fi așezate în ordine cronologică și denumirea va conține tema fișierului respectiv. Evită utilizarea caracterelor speciale și a simbolurilor, deoarece acestea pot deteriora fișierul salvat.

Sistemul de evaluare 

Cu ajutorul software-ului de comandă CEWE FOTOLUMEA Mea poț i marca fotografiile cu 1-5 steluțe, în funcție de importanța fotografiilor, sau de faptul că le selectezi pentru o CEWE FOTOCARTE, un CEWE CALENDAR sau chiar dacă nu dorești să le utilizezi pe parcursul editării.

Marcarea fotografiilor importante

Cele mai bune fotografii pot fi marcate nu numai cu steluțe: accesează programul ”Vizualizare fotografii CEWE”, deschide fișierul fotografiilor, click-dreapta pe fotografie și alege opțiunea „Preselectare imagine”. În software-ul de comandă selectează opțiunea de a afișa doar fotografiile marcate cu steluțe (Vezi imaginea din jos).

Programul „Vizualizare fotografii CEWE” oferă nenumărate posibilități de editare: decupare, reglare saturație, rotire sau prelucrare contrast. Salvează fotografiile modificate într-un alt fișier.

Cele mai importante idei de reținut:

1. Salvare: păstrează-ți fotografiile în siguranță! Pe lângă salvarea acestora pe calculator sau în dispozitiv, salvează-le și în cloud.
2. Organizare: fie că salvezi fotografiile în ordine cronologică sau în fișiere tematice, cu o denumire detaliată vei găsi fotografia ușor și simplu pe orice dispozitiv.
3. Marcaj: marchează fotografiile cu steluțe sau utilizează funcțiunea preselecție și fotografiile alese pentru editare pot fi găsite mult mai ușor.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu