Feb
8
2019

Tips & Tricks cartea anului: Cum să personalizezi coperta

Probabil că ai constatat și tu, că de multe ori, o copertă frumoasă te atrage și te poate convinge să o cumperi, chiar dacă nu știi nimic despre ea. În acest articol vei găsi 4 idei simple și creative pentru personalizarea copertei.

Pentru a benefi cia de toate funcţiile de editare, îţi recomandăm utilizarea
software-ului CEWE FOTOLUMEA Mea pe computer. În cadrul editorului ai
posibilitatea să selectezi și să poziţionezi fotografi ile dorite. Te invităm acum să parcurgi galeria de Cliparturi și Măști și chenare cu multe elemente grafi ce, grupate în funcţie de ocazia pentru care sunt potrivite.

Coperţi creative.

1. Utilizează cliparturi

În galeria software-ului CEWE FOTOLUMEA Mea vei găsi multe cliparturi descărcabile gratuit – de la forme geometrice până la elementele grafi ce mai mici. În exemplul mai jos am utilizat o formă de triunghi, poziţionată în mijlocul coperţii. Coperta astfel devine mai vibrantă și titlul cărţii poziţionată în triunghi iese mai mult în evidenţă.

2. Adaugă culori

Adaugă culori Cel mai important pas în cadrul editării este alegerea culorii de bază a copertei. Culorile dominante în fotografi e trebuie să armonizeze cu celelalte elemente poziţionate în copertă. În exemplul mai jos culoarea mov armonizează perfect cu elementul grafi c adăugat.

3. Efect de lăcuire

Efect de lăcuire Alege o ramă, un element grafi c sau adaugă titlul și selectează opţiunea de tipărire în relief. Pe baza acestui procedeu de imprimare, elementul marcat este tipărit fără a folosi cerneală, ci o folie metalică colorată (clasic, auriu sau argintiu), presată la căldură. În exemplul de mai jos am folosit fi nisajul folio argintiu pentru a accentua titlul fotocărţii. Efectul de folio argintiu strălucitor se potrivește perfect cu tema de iarnă. 

4. Elemente repetitive

Elemente repetitive Pentru a crea o compoziţie armonioasă, am adăugat elemente repetitive în copertă: am poziţionat portretul cuplului în faţa triunghiului, astfel design-ul coperţii devine armonios.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu