Jul
29
2019

6 idei foto care surprind frumusețea vieții de zi cu zi

Viața de zi cu zi îți oferă oportunități nesfârșite de a face fotografii – de la momente spontane, și până la aspectele mici ale vieții…și partea cea mai bună este că nu ai nevoie de un echipament special sau locații exotice pentru a realiza fotografii superbe!

Citește mai departe și află cum să descoperi teme grozave fotografice în situații de zi cu zi.

Alege tema ta preferată

Îți place o temă aparte? Fii atent la detalii și caută subiectul tău preferat în locurile evidente, dar și în cele mai neobișnuite situații sau locații. De exemplu, alege o culoare și documentează obiectele, locurile și detaliile unde apare această culoare: fie că este vorba de o colecție de flori de culoarea violet sau o pereche de pantofi mov, purtată de cineva în metrou. Această modalitate de observare a lucrurilor este o soluție excelentă de a-ți dezvolta feed-ul de Instagram și nu în ultimul rând să atragi noi urmăritori la pagină.

Folosește resursele pe care ai la îndemână

E o concepție greșită că fotografiile reușite depind doar de locațiile minunate pe care le vizitezi sau de echipamentul profesionist. Noi la CEWE susținem faptul că oricine este în stare să realizeze fotografii minunate, folosind doar resursele pe care le are la îndemână. Odată ce ai găsit un subiect ce ți-a captat atenția, utilizează o tehnică de fotografie tradițională și realizează mai multe fotografii de odată, până când obții varianta cea mai reușită. Lumina și compoziția contează enorm de mult, așa că studiază regula treimilor. De asemenea, lumina naturală este beneficiară: încearcă să fotografiezi în timpul orei de aur sau profită de ora albastră. Efectul special este garantat!

Dacă ceva te face fericit – fotografiază-l!

O fotografie bună transmite emoții și dacă te întâlnești cu o temă care te face fericit, șansele sunt mari că emoțiile transmise de această fotografie va avea același efect asupra publicului tău! Fotografiază tot ce îți atrage atenția. Încearcă să imortalizezi subiectul în modul în care îl vezi și păstrează acel moment de fericire pentru totdeauna! Chiar dacă știi că această fotografie nu va fi una profesionistă sau pur și simplu nu se încadrează stilului tău obișnuit de fotografie, păstreaz-o pentru a te aminti mereu de clipele fericite din viață. Colectează aceste fotografii și realizează cartea fericirii tale! (Idee bonus: CEWE FOTOCARTEA Pure este ideală pentru aceste tipuri de fotografii).

Tu ce ai pe farfurie?

O altă temă interesantă o reprezintă fotografia culinară. În ultimii ani a crescut semnificativ popularitatea fotografiilor de acest gen. Inspiră-te de pe Instagram și Pinterest și concentrează-te pe textura și culoarea preparatelor pe farfurie. Astfel vei păstra o amintire vizuală cu cele mai gustoase preparate pe care ai savurat acasă sau în timpul unei călătorii. Nu uita să utilizezi regula treimilor și modifică setările aparatului pentru a crea diferite efecte vizuale. Din punctul de vedere al fotografului chiar și un toast cu fasole arată grozav!

Caută modele și obiecte uniforme

Obiectele aranjate frumos oferă o temă spectaculoasă de fotografiat: fii mai atent la elementele vizuale care sunt aranjate într-o ordine aparte, fie că este vorba despre copacii lângă drum, marcajele rutiere sau solnița pentru sare sau piper. Gândește-te cum să manipulezi lumina, creează umbră și fotografiază din diferite unghi pentru a obține o nouă perspectivă. Uniformitatea și simetria se găsesc practic oriunde ai fi, și cu o abordare creativă, poți realiza fotografii profesioniste chiar și cu obiectele cele mai obișnuite.

Fotografierea oamenilor

Dacă te afli într-un loc public, poți găsi foarte ușor subiectul, dar îți atragem atenția că trebuie să respecți niște reguli foarte importante, când vine vorba de fotografierea oamenilor. În primul rând, fii foarte respectuos față de subiectul tău și cere permisiunea întotdeauna când faci fotografia unui străin. Este adesea mai natural și autentic dacă nu îl avertizezi pe subiectul tău când se realizează fotografia. De asemenea, nu-ți fie frică să interacționezi cu această persoană, dacă este necesar, îl poți ruga să efectueze o acțiune pe care o poți fotografia. Încearcă să alegi momente care arată emoții autentice!

În viața de zi cu zi vei găsi numeroase subiecte de fotografiat. Ne-ar plăcea să vedem fotografiile tale care prezintă emoții, situații sau locații obișnuite, așa că trimite-ne câteva fotografii într-un mesaj pe Facebook.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu