Apr
21
2020

Digitalizarea fotografiilor mai vechi

Ai o grămadă de imagini pe negativ și diapozitive vechi pe care vrei să le vezi ca fotografii developate? În cazul în care nu ai acasă un scanner performant, poți să folosești și telefonul pentru a prelucra fotografiile.

Tot ce ai nevoie este un smartphone și un lightbox – o suprafață luminată pe care se așează filmul. Această suprafață poate fi și o tabletă sau laptopul pe care deschizi un document word gol. Pentru a evita apariția pixelilor de pe ecranul laptopului în fotografiile scanate, poziționează filmul la o distanță mai mare de la ecran. De exemplu, pune filmul pe o placă de sticlă poziționată pe două conserve, astfel vei obține o suprafață ideală pentru a începe proiectul de digitalizare.

Este foarte important să nu existe praf, murdărie sau amprente pe film, nici pe suprafețele utilizate pentru iluminare. Încearcă să ții telefonul perpendicular și fii atent la claritate.

Singura problemă după acest pas este că vom obține o imagine pe negativ, însă această imagine poate fi editată ușor în software-ul CEWE FOTOLUME.

Accesează fotografia în cadrul editorului și deschide editorul foto cu dublu-click pe imagine. Alege opțiunea Efecte cromatice > Invers și vei obține fotografia dorită.

Încearcă efectul Sepia, pe care găsești chiar în acest editor.

Dacă este necesar, poți modifica luminozitatea și contrastul.

Pentru tăierea detaliilor mai puțin interesante, utilizează opțiunea Decupare din meniul Ajustări.

Ți-a plăcut această idee de editare? – Descarcă software-ul și încearcă și tu!

Pentru a fi mereu la curent cu ultimele noutăți, urmărește blogul CEWE, canalul youtube și paginile noastre de Facebook și Instagram.

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu