Aug
9
2020

Tips & Tricks: fotografierea animalelor de companie

În acest articol te invităm să păstrezi aventurile trăite împreună cu animalul tău de companie în fotografii! Probabil că te gândești că fotografierea animalelor de companie este o misiune imposibilă, dar în acest articol te vom convinge că merită să experimentezi și să te testezi, pentru că în scurt timp vei deveni un profesionist al fotografiilor cu animale! Fie că este vorba de câinele tău simpatic, pisica sau hamsterul neastâmpărat, aceste trucuri simple vor rezulta niște fotografii cu care nu te vei satura! O fotocarte creativă, un canvas sau un calendar te va aminti mereu de cele mai memorabile clipe din viața prietenului tău fidel!

1. Coboară-te la nivelul ochilor

Rückenansicht: Eine weiße Katze sitzt zwischen Blumentöpfen und blickt aus dem Fenster.

Cele mai bune fotografii se realizează la nivelul ochilor: asemenea fotografii sunt foarte naturale, pentru că prezintă momente prețioase din viața animalelor. Această schimbare de perspectivă asigură o atenție maximă din partea ambelor părți: așează-te în genunchi sau culcă-te pe podea. Fii creativ și pune-te în poziția animalului. În cazul în care deții de o cameră foto cu ecran rotativ, utilizează această opțiune, astfel fotografiile dintr-o perspectivă specială devin mai ușor de realizate.

2. Folosește eficient lumina

Îți recomandăm să eviți utilizarea blițului pe cât posibil și joacă-te mai mult cu lumina naturală, deoarece câinele sau pisica se sperie foarte mult de bliț și nu în ultimul rând, blițul creează efectul de ochi roșii. În unele cazuri fotografierea cu bliț nu se recomandă deloc: de exemplu, la multe acvarii se interzice fotografierea cu bliț și nu în ultimul rând lumina se reflectează din sticla acvariului și strică fotografiile.

Alege partea zilei în care lumina naturală este radiantă, stabilește o compoziție decentă și realizează cât mai multe fotografii. După un timp vei fi mult mai atent la detaliile fine și vei utiliza perspective mai creative!

3. Focus pe ochi

Ein Hamster mit hellem Fell sitzt in einer Hand und frisst ein Stück Karotte.

Când vine vorba de portrete, ochii sunt de obicei în centrul atenției. Ochii reprezintă elementul cel mai important al fotografiei care captează privirea și o conduce spre elementul principal. Pentru a surprinde privirea animalului în fotografie, trebuie să îl observi liniștit pentru câteva timp. În momentul în care prietenul tău stă liniștit sau se află întins pe jos, urmărește-i ochiul drept sau stâng cu telefonul și apasă pe buton când focusul cade pe ochi, indiferent de direcția privirii. Întotdeauna alege ochiul care este mai aproape.

Creează o atmosferă calmă pentru a nu distrage atenția animalului. Compoziția devine mai profesională utilizând funcția Grid (2 linii orizontale și 2 linii verticale pe ecran), acestea ajutându-te foarte mult: poziționează camera sau telefonul în așa fel încât ochiul cel mai aproape să se afle la intersecția liniilor verticale și orizontale.

4. Surprinde legătura între oameni și animale

Eine junge Frau umarmt ihren Bernhardiner.

O altă temă creativă ce merită de explorat în lumea fotografiilor este legătura emoțională dintre om și animal. Pur și simplu, roagă-l copii să se joace împreună cu câinele sau pisica. Urmărește acțiunea și declanșează-ți aparatul foto la momentul potrivit!

Pentru fotografierea subiectelor în mișcare cea mai utilă funcție de pe aparatul foto sau smartphone este modul de fotografiere continuă. Menține-ți privirea asupra acțiunii și în loc să realizezi o singură imagine o dată, fotografiază în rafale scurte.

Vrei o fotografie împreună cu prietenul tău cel mai bun? Utilizează un selfie stick pentru o stabilitate sporită.

5. Acțiune cu mișcare rapidă

Ein kleiner Hund rennt mit Ball im Maul über einen Rasen.

Atrage pisica în fața camerei cu o minge din burete, o oglindă/lanternă sau o undiță din pene și începeți să vă jucați! Posibilitățile sunt nesfârșite și îți garantăm că această ședință foto va fi la fel de distractiv pentru tine, cât și pentru animalul tău de companie!

Timpul trece repede când ne distrăm, însă nu uităm să facem periodic o pauză, mai ales dacă este vorba de un cățeluș sau o pisicuță. Nu uita să îți recompensezi „modelul” cu gustări mici și micul tău prieten abia va aștepta următoarea voastră sedință foto!

Îți dorim mult succes la realizarea celor mai creative fotografii cu animalul de companie în centrul atenției! 🐶 🐱 🐟

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu