Aug
25
2020

Tips & Tricks Fotografii de câștigătorul Concursului CEWE PHOTO AWARD 2019

Cosmin Stan a fost premiat cu locul 1 în categoria Peisaje

Felicitări, Cosmin! Anul trecut ai câștigat locul 1 la categoria peisaj în cadrul celui mai mare concurs de fotografie din lume, după numărul fotografiilor înscrise în concurs, și anume Cewe Photo Award 2019.

De unde ai aflat de acest concurs?

Mulțumesc frumos ☺. Dat fiind faptul că sunt un client al brandului CEWE și folosesc aplicația pentru a-mi printa fotografiile, am văzut pe site Concursul CEWE Photo Award. Am studiat imaginile câștigătoare ale concursului, din anii precedenți, astfel încât să îmi fac o idee despre acest concurs și despre juriu.

Cum ai decis cu ce fotografie să participi? Ai trimis o singură fotografie?

La fiecare concurs de fotografie la care particip trimit fotografiile mele preferate la momentul respectiv, iar pe urmă alte imagini care se potrivesc concursului, temei respective. Așadar am trimis 18 fotografii, numărul maxim era de 100 de imagini de persoană. Oricum nu îmi făceam așteptări prea mari.

Cum ți s-a părut concursul? Ai un sfat pentru cei care doresc să participe la concurs, anul acesta?

Am fost uimit să aflu că, în anul respectiv, concursul CEWE Photo Award a fost cel mai mare concurs de fotografie din lume, după numărul imaginilor înscrise în concurs, iar eu am fost marele norocos să câștig locul 1 la categoria peisaj. Nu îmi venea să cred, a fost cea mai mare realizare fotografică a mea.

Concursul CEWE Photo Award este un concurs deosebit, unde sute de mii de imagini sunt înscrise, iar standardul imaginilor câștigătoare este unul foarte ridicat. Din câte am putut vedea la ceremonia de decernare a premiilor în video-ul despre cum s-a făcut jurizarea pot spune că juriul a avut o sarcină extrem de grea, au fost multe zile de studiat imagini și de discuții, până s-a ajuns la imaginile câștigătoare.

CEWE Photo Award este un concurs la care nu se percepe nici o taxa de înscriere, așa cum se procedează la alte concursuri, iar premiile sunt foarte consistente, chiar nu cred că alt concurs oferă asemenea premii. Mai mult decât atât, CEWE donează 10 eurocenți Asociației SOS Satele Copiilor pentru fiecare imagine încărcată, cine mai face astfel de lucruri?

Toată stima și respectul.

Sfaturile mele pentru cei care vor să participe la concurs anul acesta, ar fi:

  • chiar dacă în lume există fotografi foarte buni sau fotografii deosebite, nu ezita să îți încarci propriile imagini deoarece nu știi niciodată ce anume impresionează juriul, pot fi chiar imaginile tale. Ideea stă în felul următor: dacă vrei să câștigi, în primul rând trebuie să participi
  • să citești regulamentul concursului și să respecți ceea ce se cere în regulament, multă lume omite acest lucru, mai ales în cazul specificațiilor care, în anumite cazuri pot duce din start la descalificarea imaginilor care nu se încadrează în aceste cerințe
  • fii pozitiv, când am văzut amploarea acestui concurs și imaginile înscrise mi- am spus că aș fi mulțumit și dacă aș putea să ajung măcar printre primii 1000 de finaliști.

Ce face Cosmin Stan, azi?

Se bucură de fiecare zi alături de scumpă lui soție și de draga și minunata lor fetiță Emma Alexia, care le face fiecare zi mult mai frumoasă. Și bineînțeles își continuă aventurile fotografice prin munți, păduri și văi ☺. Aaa, și abia așteaptă să vină anul viitor pentru a-și expune imaginile preferate în cadrul unor expoziții de fotografie în câteva orașe din țară.

Felicitări și mult succes, Cosmin!

Despre autor:

Fie ca este vorba de o CEWE FOTOCARTE, decoraţiuni de perete sau cadouri personalizate, o fotografie cu tema preferată poate fi prezentată în nenumărate forme interesante. Echipa creativă de la CEWE vă oferă nu doar aceste modalităţi de prezentare, dar şi sfaturi de fotografiere şi câteva idei utile de editare, care vă va ajuta să treceţi direct la captioul Curiozitate şi să faceţi fotografii cât mai reuşite.

Răspunde la comentariu