Urmărire comandă
Instant Foto
Serviciul clienți
0316 300 693

Contul meu de utilizator

Vă rugăm să alegeți...
La deconectare, toate proiectele nesalvate și conținutul coșului vor fi șterse din motive de securitate.
Doamnișoara în rochie albă, care stă sub cerul nopții, este înconjurată de flash-uri de lumină.

Sfaturi pentru fotografie

Rezultate spectaculoase cu trucuri mici

Fotograful profesionist Marta Urbanelis împărtășește 7 sfaturi simple, dar geniale pentru fotografie

Marta Urbanelis

Dragă cititor, Mulți consideră că fotografia este un hobby scump, dar nu trebuie să fie așa. Cu puțină ingeniozitate, puteți face fotografii frumoase și creative cu cele mai simple și ieftine materiale! Nu ezitați să experimentați și să obțineți mai mult cu fotografiile dumneavoastră! Încă o dată, am venit cu câteva idei foarte simple pentru a vă ajuta să faceți acest lucru.

Creativitate din propriile fotografii!

** Pe scurt despre protecția lentilelor**

Dacă aveți un obiectiv mai scump, veți avea cel mai mult noroc folosind un filtru UV sau un alt pre-obiectiv mai ieftin pentru următoarele sfaturi. Puteți să o deșurubați cu ușurință și să o curățați în orice moment, lăsând lentila frontală complet intactă! Dar cum rămâne cu obiectivele pentru smartphone-uri? Să fim sinceri: de obicei, nu sunt cele mai curate, sunt relativ rezistente la zgârieturi și multe dintre ele vin chiar cu folie de protecție. Poți chiar să exersezi cu telefonul tău pentru început!

1. Sfat: Nu vă temeți de pete!

Doamnișoara blondă se uită în jos, dându-și părul la o parte cu mâna. Soarele strălucește printre copacii din fundal.

Să vedem ce aveți în geantă!

O lentilă puțin umedă sau "unsuroasă" - chiar și o amprentă murdară - poate crea un efect foarte interesant. În plus, nu trebuie să cumpărați nimic special.

Doamnișoara blondă se uită în jos, ținându-și mâna dreaptă deasupra capului. Copacii și lumina soarelui sunt în fundal.

O picătură este suficientă

Ce să folosim? Apa, loțiunea de mâini sau balsamul de buze se găsesc în aproape fiecare geantă sau mașină, această idee poate fi implementată cu toate acestea. Diferite lichide pot avea efecte diferite și chiar și o picătură este suficientă. Încercați un filtru, pe care îl puteți șterge în orice moment.

2. Creați ceață!

Doamnișoara blondă în geacă galbenă care stă în pădure este surprinsă în lumina soarelui din spate.

Faceți imaginea mistică!

Ceața adaugă întotdeauna mister peisajului. Dar cine se trezește suficient de devreme pentru a o prinde? Cel mai simplu mod de a obține o fotografie rapidă este să pulverizați ușor obiectivul pe vreme rece. S-ar putea să fie nevoie de câteva încercări pentru a reuși, dar merită!

Doamnișoara blondă în geacă galbenă care stă în pădure este surprinsă în lumina soarelui din spate, fundalul fiind ușor estompat.

Efect de ceață în lumina de fundal

Cea mai spectaculoasă "ceață artificială" este atunci când fotografiați în contralumină - cu soarele strălucind pe obiectiv.

3. "Oglindă, oglinjoară..."

Dominșoara blondă se uită în jos, își aranjeză părulcu mâna. Ea este înconjurată de pădure, copacii se reflectă în prim-planul imaginii.

Imaginea care "trebuie să fie decodată"

O mică oglindă de buzunar poate face o fotografie uimitoare! |Veți vedea imediat când veți mișca oglinda. Doar schimbați unghiul, nu ezitați să experimentați!

Domnișoara în rochie deschisă se uită în jos. Este înconjurat de copaci, care se reflectă ușor în partea de jos a imaginii.

Experimentați cu telefonul mobil!

Nu aveți o oglindă la îndemână? Folosiți ecranul telefonului mobil, asta fac eu și eu uneori. Reflexia devine ușor neclară și mai întunecată. Efectul este diferit, dar la fel de interesant! Dacă este necesar, puteți ajusta luminozitatea și contrastul ulterior, atunci când editați imaginea.

O oglindă este plasată orizontal în fața obiectivului. Două figuri din partea dreaptă a imaginii ilustrează efectul.

Este mai ușor decât credeți!

Țineți oglinda orizontal, în fața obiectivului, până la partea inferioară a acestuia. Această metodă simplă vă permite să reflectați în oglindă partea superioară a subiectului pe care îl vedeți în vizor. Veți vedea, toată lumea va dori să vă cunoască secretul când vă va vedea pozele!

4. "Stăpânul inelelor"

Doamnișoara blondă se uită spre dreapta. Efecte de lumină aurie în fundal.

Faceți fotografii printr-un cerc din metal

Următorul truc, "cercul de foc", a fost creat de fotograful Sam Hurd, care a făcut din fotografierea printr-un tub de cupru aproape o marcă înregistrată.

Doamnișoara blondă din profil își dă ușor părul pe spate cu mâna.

Orice metal strălucitor este bun!

De asemenea, puteți folosi și alte cercuri metalice, cum ar fi un inel, un șurub mai mare sau un inel de șervețel îngust. Principalul lucru este să vă asigurați că curba interioară a inelului este curată, astfel încât să reflecte lumina.

Imaginea prezintă un aparat foto cu o mână care ține un inel în fața obiectivului.

Acesta este modul în care puteți realiza:

Țineți tubul de cupru în fața obiectivului , astfel încât să apară reflexii în imagine. Important: Setați mai întâi focalizarea pe subiectul pe care îl fotografiați și blocați focalizarea astfel încât tubul de cupru să nu fie definit și să devină "invizibil" în imagine.

5. Faceți o lentilă "colorată"!

O doamnă blondă într-un cadru natural se uită în cameră, cu copaci în fundal.

Pictură cu carioca

Tot ce ai nevoie pentru această idee este un filtru UV (cel mai ieftin este suficient) și câteva markere colorate. Dar funcționează la fel de bine cu orice material transparent, translucid, cum ar fi o bucată de sticlă tăiată dintr-o ramă de tablou.

O doamnă blondă într-un cadru natural se uită în cameră, cu copaci în fundal. În diagonală, de-a lungul imaginii, apare un filtru roșiatic pe o parte și un filtru albăstrui pe cealaltă parte.

Efect de estompare blurată blândă, colorată

În plus față de efectul de culoare, amprenta de pâslă cu aspect ușor uleios de pe obiectiv face ca părțile colorate ale imaginii să pară voalate.

Lângă un marker roșu și un marker albastru puteți vedea o lentilă vopsită jumătate în roșu și jumătate în albastru.

Iată cum funcționează:

Pictați filtrul UV cu un marker lavabil la alegere. Efectul va fi uimitor dacă folosiți două culori diferite!

6. Momente fabuloase

O domnișoară cu părul blond și geacă galbenă își aranjează părul.

Creați o refracție!

Dintre toate acestea, prismele sunt, probabil, singurele care nu sunt ușor de obținut la preț redus. Dar vestea bună este că este foarte ușor de înlocuit! Același rezultat poate fi obținut și cu cristale de sticlă, așa că puteți folosi chiar și un pandantiv.

O domnișoară cu părul blond și geacă galbenă își aranjează părul.

Încercați unghiuri diferite!

Este o priveliște uimitoare când lumina se refractează prin prismă! Căutați doar unghiul care oferă cel mai interesant rezultat, cum ar fi un curcubeu în imagine.

O imagine a unui aparat foto cu o mână care ține o prismă în fața obiectivului.

Este atât de simplu:

Țineți prisma în fața obiectivului și începeți să o mișcați încet. Cel mai bine este să îl plasați în fața părții din imagine în care doriți să vedeți efectul.

7. Idee sălbatică, efect delicat

O femeie într-o rochie albă sub cerul nopții. Ea este înconjurată de o lumină ambientală, cu un pavilion luminat în fundal.

Mici zgârieturi pe obiectiv

Pentru pasionații de fotografie, echipamentul lor este o adevărată comoară, așa că este cel mai rar lucru pe care se vor gândi să-l deterioreze. Dar pentru următoarea idee, este necesar, așa că un obiectiv mai ieftin sau deja deteriorat l este o idee bună.

O femeie într-o rochie albă sub cerul nopții. Ea este înconjurată de o lumină ambientală, cu un pavilion luminat în fundal.

Efecte de iluminare ambientală

Micile zgârieturi de pe lentilă îndulcesc punctele luminoase și creează dungi magice de lumină pe imagine, dând fotografiilor dvs. un efect aproape cinematografic.

Imaginea prezintă o lentilă în stânga și o bucată de șmirghel în dreapta.

Acesta este modul în care puteți realiza:

Aveți un obiectiv vechi pe care nu îl mai folosiți? Atunci încercați ceva mai îndrăzneț, tot ce aveți nevoie este o bucată de șmirghel. Doar zgâriați ușor lentila, dar numai într-o singură direcție! În acest fel, efectul este păstrat.

Vă doresc experiențe interesante pentru a încerca ideile!

Cu drag, Marta Urbanelis